Un altfel de program “Rabla”, făcut cu adevărat în avantajul șoferilor, a început să prindă contur în străinătate. Programul de reînnoire al parcurilor auto este susținut de… producătorii auto.

 

De exemplu, grupul american Ford a devenit ultimul constructor auto care le oferă șoferilor din Marea Britanie o primă pentru renunțarea la vehiculele poluante. Măsura are în vedere circa 15 milioane de vehicule, potrivit presei locale.

 

Astfel, în lunile care au mai rămas din 2017, Ford le va oferi acestora compensații de până la 5.200 de $ pentru înlocuirea vehiculelor mai vechi de 8 ani cu modele mai noi. Producătorul acceptă orice marcă de autovehicule.

 

Marea Britanie are cea mai mare flotă de vehicule diesel din Europa, iar luna trecută guvernul de la Londra s-a alăturat Franței anunțând că va pune capăt vânzărilor de autoturisme cu motoare pe benzină și motorină din 2040, pentru a reduce nivelul de poluare a aerului care a depășit limitele legale în ultimii șapte ani.

 

„A venit timpul ca industria auto să răspundă. Sunt aproximativ 15 milioane de vehicule vechi pe care le vizăm și înlocuirea acestora va avea un efect pozitiv imediat asupra calității aerului”, a declarat președintele Ford Britain, Andy Barratt, în contextul în care Marea Britanie are cea mai mare flotă de mașini diesel din Europa.

 

Măsura luată de către cei de la Ford în Marea Britanie urmează strategia luată deja în Germania, atât de ei cât și de mărcile concurente.

 

În tot acest timp, în România parcul auto a îmbătrânit considerabil.

Aplica Online

Cat platesc?