Capitala este cel mai ieftin oraș european pentru Start-Up-uri. O arată un top care plasează Bucureștiul pe locul 8, într-un clasament care a luat în calcul 85 de orașe, din toată lumea.

 

Valoarea banilor, costul cu mâna de lucru calificată, chiriile și alte cheltuieli necesare pentru firmele aflate la început – printre principalele beneficii ale Bucureștiului.

 

„100 de dolari sau de euro în România valorează cât 200 de euro la Berlin şi 280 de euro la Londra. Adică valoarea banului este de două până la de 3 ori mai mare în România. Vei găsi o masă foarte mare de oameni care vorbesc fluent limba engleză şi alte limbi străine, dar în principal engleza. Şi lucrul ăsta este foarte atractiv pentru un oraş care doreşte să devină un oraş-suport pentru StartUp-uri.”, spune Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

 

În România, în 2017, 8.750 de firme au primit finanţare de până la 200.000 de lei. Acestea vor genera peste 20.000 de locuri de muncă.

 

În București s-au înregistrat cele mai multe dosare depuse pentru Start-Up-uri. Lucru bun pentru economie, după cum spune Daniel Matei, directorul unei companii care susține înființarea de mici afaceri: „Pe cifrele de anul trecut, pe România, spre exemplu, fiecare antreprenor a mai generat încă 1,8 locuri de muncă, în iniţiativele pe care le-a avut.”

Aplica Online

Cat platesc?