Românii consideră că merită salarii mai mari, este concluzia unui studiu realizat de o platformă de recrutare online.

 

Românii și-ar dori ca salariul mediu să înceapă de la 2.844 de lei. În medie, angajații apreciază că ar merita lefuri mai mari cu 1.000 de lei față de prezent.

 

„Așteptările salariale ale angajaților români au crescut în ultimul an, în contextul evoluției economice favorabile care a dus la creșterea consumului și, implicit, a nivelului de trai. Astfel, dacă anul trecut un român ar fi acceptat să se angajeze pe un salariu mediu de 2.550 de lei, acum așteptările pornesc de la minimum 2.844 de lei. Mai mult, participanții la studiu consideră că ar merita salarii cu 40% mai mari decât cele pe care le obțin pentru joburile curente. În medie, diferența dintre salariul curent și cel considerat just la nivelul pieței este mai mare de 1.000 de lei”, potrivit studiului.

 

Așteptările salariale ale românilor, versus realitate

 

Studiul arată că angajații din domeniul managementului au cele mai mari așteptări salariale. Ei sunt urmați de cei din construcții, iar apoi de IT. Discrepanțe majore între câștigul real și așteptări sunt în rândul tinerilor sub 24 de ani. Ei câștigă, în medie, 1.500 de lei, însă au pretenția unui câștig cu 50% mai mare, de peste 2.200 de lei.

 

Tu cu cât ți-ai dori să câștigi mai mult decât în prezent?

Aplica Online

Cat platesc?