Când spui Alpina, pasionații de mașini tresar. Sub acest blazon au performat cele mai spectaculoase modele BMW, iar D5 S nu încalcă tradiția.

Cel mai nou model Alpina, D5 S, a debutat recent în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Mașina a lăsat publicul cu gura căscată cu aspectul și, mai ales performanțele sale: 388 de cai putere și 800 Nm.

Modelul, care are la bază un BMW Seria 5, a fost realizat în două versiuni de caroserie: sedan și break. Sub capotele lor se află același motor însă: un diesel cu 3 turbine, de 3.0 de litri, ce conferă 388 de cai putere în intervalul 4.000 – 5.000 de rotații pe minut. Cuplul maxim este însă disponibil cu mult mai devreme, în intervalul 1.750 – 2.650 de rotații pe minut. Spectaculosul motor transmite puterea trenului de rulare prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte și a cunoscutului xDrive.

Cu toate că ai zice că astfel de performanțe au un preț, referindu-te, desigur, la consum, Alpina D5 S surprinde cu un umil 6.6 litri/100 de km. Și la preț surprinde, acesta având valoarea de bază de 87.900 de euro.

 

Aplica Online

Cat platesc?