Nu îți plătești amenzile rutiere? Rămâi fără permis, se arată într-un proiect de lege depus în Parlament. Acesta urmează să intre în dezbaterea Legislativului. Totul, din cauza problemelor cu încasarea amenzilor de circulație.

 

Propunerea de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, articolul 103 din OUG 195/2002, care reglementează răspunderea contravenţională, se va completa cu un nou alineat, dacă aceasta va fi aprobat. Potrivit acestuia, dreptul de a conduce autovehicule, de orice fel, se suspendă în cazul neachitării în termen de 30 de zile a amenzilor rutiere.

 

”Întrucât acestea reprezintă sume importante la bugetul de stat, neachitarea acestor obligații afectează considerabil bugetul local. În acest context este necesară o politică legislativă adecvată prin care  trebuie, pe de o parte, generate măsuri pentru creşterea gradului de încasare a amenzilor, iar, pe de altă parte, cetăţeanul trebuie să fie constrâns  să achite amenda în termenul prevăzut de lege, prin sancționarea atitudinii sa de neconformare faţă de norma juridică, suspendând exercitarea dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere”, spune deputatul care a făcut propunerea legislativă.

 

Ai fi de acord cu implementarea acestei propuneri legislative?

Aplica Online

Cat platesc?