Se scumpesc carburanții! Guvernul a adoptat, printr-o ordonanță de urgență, reintroducerea supraaccizei la combustibili. O decizie luată ad-hoc, ce nu era în planul inițial de guvernare.

 

Potrivit Ministrului de Finanțe, prețul carburanților va crește în două etape: de la 15 septembrie cu 0,16 bani pe litru, și de la 1 octombrie, cu alți 0,16 bani pe litru. Astfel, peste două luni, prețul pentru un litru de benzină și de motorină va fi majorat cu 32 de bani.

“Am facut o analiza, accizele vor creste, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o crestere de 0,16 bani pe litru, pentru toate cele trei categorii de combustibili, si data de 1 octombrie va fi o data la care va creste cu inca 0,16 bani pe litru pentru cele trei categorii. Aceasta masura se realizeaza in etape, pentru a nu se crea un soc la nivelul consumului”, a spus oficialul

În opinia premierului, măsura nu ne va afecta…

“Nu-i va influenta negativ (pe romani – n.red.). Pot sa-i asigur. Plus ca avem discutii si daca ne intelegem, asta e, o facem. (…) Suntem pe primul loc la decese pe sosele si nu fiindca avem masini proaste sau sunt romanii soferi prosti, ci din cauza infrastructurii rutiere, a adăugat premierul.

Un calcul simplu ne demonstrează că vom ajunge să plătim, în medie, cu 15-20 de lei mai mult la un plin. Oare cât va influența creșterea și alte scumpiri? Rămâne de văzut.

Aplica Online

Cat platesc?