Se scumpesc carburan╚Ťii! Guvernul a adoptat, printr-o ordonan╚Ť─â de urgen╚Ť─â, reintroducerea supraaccizei la combustibili. O decizie luat─â ad-hoc, ce nu era ├«n planul ini╚Ťial de guvernare.

 

Potrivit Ministrului de Finan╚Ťe, pre╚Ťul carburan╚Ťilor va cre╚Öte ├«n dou─â etape: de la 15 septembrie cu 0,16 bani pe litru, ╚Öi de la 1 octombrie, cu al╚Ťi 0,16 bani pe litru. Astfel, peste dou─â luni, pre╚Ťul pentru un litru de benzin─â ╚Öi de motorin─â va fi majorat cu 32 de bani.

„Am facut o analiza, accizele vor creste, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o crestere de 0,16 bani pe litru, pentru toate cele trei categorii de combustibili, si data de 1 octombrie va fi o data la care va creste cu inca 0,16 bani pe litru pentru cele trei categorii. Aceasta masura se realizeaza in etape, pentru a nu se crea un soc la nivelul consumului”, a spus oficialul

├Än opinia premierului, m─âsura nu ne va afectaÔÇŽ

„Nu-i va influenta negativ (pe romani – n.red.). Pot sa-i asigur. Plus ca avem discutii si daca ne intelegem, asta e, o facem. (…) Suntem pe primul loc la decese pe sosele si nu fiindca avem masini proaste sau sunt romanii soferi prosti, ci din cauza infrastructurii rutiere, a ad─âugat premierul.

Un calcul simplu ne demonstreaz─â c─â vom ajunge s─â pl─âtim, ├«n medie, cu 15-20 de lei mai mult la un plin. Oare c├ót va influen╚Ťa cre╚Öterea ╚Öi alte scumpiri? R─âm├óne de v─âzut.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat