Programul Rabla 2017: suplimentat cu încă 4.000 de tichete. Totodată, pentru anul viitor se anunță un eco-bonus pentru achiziția de mașini de oraș.

Programul Rabla 2017 a fost suplimentat cu 25 de milioane de lei, sumă ce poate susține oferirea a încă 4.000 de tichete, dedicate persoanelor fizice.

Rabla 2018: La anul se va pune și mai mult accent pe susținerea achiziției mașinilor de oraș, cât și pentru dezvoltarea infrastructurii celor electrice.

Prin intermediul unui program pus la cale de Compania Municipală Energetică a Capitalei, anul viitor vor fi inaugurate 40 de noi stații de încărcare pentru mașini electrice. Totodată, achiziția mașinilor de oraș va fi susținută 50% de stat.

„Cine dorește să-și achiziționeze o mașină mică și care se poate parca ușor și este depoluantă, va primi finanțare începând cu anul 2018. În același timp, pentru că prețul acestora este mult mai mic decât eco-bonusul de 10.000 de euro pe care îl dăm, am dat pentru mașinile care sunt sub această sumă finanțare numai de 50%, astfel încât să nu ne trezim în situația în care prețul unei mașini, fiind mai mic, cineva să își închipuie că banii respectivi ar putea fi dați direct în contul cetățeanului”, precizează responsabili din Ministerul Mediului.

Open chat