Volvo XC40, primul crossover compact al mărcii, a fost prezentat de curând publicului.

Este primul model construit pe noua platformă Compact Modular Architecture (CMA), însă urmează linia curentă a suedezilor. Din punct de vedere al motorizărilor, modelul va putea fi echipat atât cu motoare pe benzină, cât și diesel, cu 3 sau cu 4 cilindri. Pentru început, el va fi disponibil în echipările de top, adică diesel-ul de 2 litri și 190 de cai putere, sau benzinarul de 2 litri și 250 de cai putere. Surprinzător, ele vor fi cuplate la o tracțiune integrală.

Consacrat pentru siguranță, Volvo XC 40 nu face rabat: este dotat cu un sistem de camere cu vedere la 360 de grade, funcție de asistență la traficul perpendicular în momentul ieșirilor cu spatele din parcare, asistență la frânarea de urgență City Safety, funcție de prevenire a răsturnării, cât și un pilot automat adaptiv care intervine asupra direcției și ajută modelul să fie semi-autonom până la viteze de 130 de km/h.

La interior, XC40 împrumută designul fraților săi mai mari, XC 90 sau XC 60.

În ceea ce privește prețul, acesta încă nu a fost vehiculat, însă cu siguranță va fi unul care va face remarcat și dorit modelul.

Aplica Online

Cat platesc?