Se ieftinesc carburanții! Cel puțin teoretic, după ce acciza a fost eliminată, odată cu anularea articolului de lege care prevede majorarea prețului la pompă.

După ce decizia va fi adoptată și de Parlament, prețul unui litru de benzină sau de motorină ar trebui să mai scadă. Nu există încă garanții că se va întâmpla asta și nici când. Cert este că decizia Guvernului, luată la finele lunii august, de a mări accizele pentru carburanți în două etape, din 15 septembrie și de la 1 octombrie, a fost ca și boicotată de Comisia din Senat.

Decizia pe care a luat-o Comisia de Buget are doar rol consultativ

Până în prezent, carburanții au fost scumpiți cu 0.16 lei pe litru, iar dacă Parlamentul nu va acorda votul decisiv până la 1 octombrie, aceștia vor suferi o creștere similară.

Prea multe vești optimiste strică însă. Conform unor informații care au început să fie tot mai vehiculate, se va găsi o nouă formă pentru taxa auto, dar se preconizează și modificări ale impozitului anual al autovehiculelor. AmanetAuto.ro îți va detalia, într-un articol viitor, toate aceste lucruri.

Open chat