Vei putea rămâne fără certificatul de înmatriculare, potrivit unei noi idei a guvernanților. Aceștia vor să  interconecteze bazele de date ale Poliţiei şi ale autorităţilor fiscale, prin ordonanţă de urgenţă.

 

Astfel, în cazul în care un cumpărător de autovehicul nu plăteşte taxele pentru deţinerea şi înmatricularea mașinii în 60 de zile, înmatricularea este suspendată.

 

”Autoritatea competentă transmite autorităţilor fiscale competente situaţia vehiculelor înscrise/transcrise în evidenţele proprii, în primele 5 zile ale lunii pentru luna precedentă. În termen de 60 de zile de la data înscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor”, se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

 

Tot în documentul care scontează modificarea legislativă se precizează și contravențiile, în cazul în care noua lege nu va fi respectată. Astfel, pe lângă suspendarea certificatului de înmatriculare, șoferii vor fi sancționați cu 9-20 puncte de amendă.

Aplica Online

Cat platesc?