Să ai interiorul mașinii ca nou poate reprezenta o adevărată provocare. Chiar și așa însă, un interior întreținut poate fi mai ușor de susținut decât exteriorul, de aspectul căruia depind o mulțime de factori.

 

Interiorul mașinii este de multe ori neglijat, curățenia fiind unul din factorii care nu doar că dau o notă generală mașinii, ci și contribuie la starea celor de la bord. Având în vedere cât timp petrecem în trafic zilnic, ar trebui să ne preocupe aspectul autovehiculului nostru, la bord.

 

Iată câteva sfaturi utile, pentru a avea o mașină ca nouă, la interior:

 

Înlocuiește covorașele uzate la timp și aspiră săptămânal mocheta. Folosește accesorii originale, sau dintr-un cauciuc mai gros, menit să protejeze mocheta automobilului cât mai aproape de starea în care a părăsit fabrica.

 

Volanul și schimbătorul de viteze. Sunt componentele cu care șoferul este în contact în permanență, fiind cele mai expuse la murdărie, uzură. Prin curățarea periodică a lor, cu soluții dedicate, cât și utilizarea unui parasolar, volanul își va păstra starea de nou cât mai mult timp, fără ca materialele în care este tapițat să se roadă. “Volanul găzduiește cele mai multe bacterii, dar culmea este cel mai neglijat de către șoferi sau cei de la spălătoriile de cartier. La curățare se pune accentul pe fețele de uși sau bord, iar volanul este neglijat”, spun specialiștii în detailing auto.

 

Scaunele. Pentru a evita uzura prematură, specialiștii recomandă folosirea unor huse. Mulți consideră că cel mai important factor în uzura scaunelor este utilizarea lor și felul în care se urcă și se coboară în mașină. Potrivit specialiștilor, abordarea corectă presupune pivotarea șezutului și ieșirea cu picioarele înainte, însă la fel de importantă este și întreținerea lor – curățarea periodică.

 

Portbagajul. Cel mai ignorat loc din mașină. Când ai șters de praf ultima oară lăcașul roții de rezervă? Utilizezi un covoraș dedicat, care să protejeze mocheta de eventualele scurgeri și de mizerie?

Ținând cont de aceste detalii, fii sigur(ă) că vei avea o mașină “ca nouă” mulți ani, lucru care va conta și când vei vrea să o vinzi sau… să obții cu ajutorul ei un împrumut cu garanție auto.

Aplica Online

Cat platesc?