Mitsubishi Fuso eCanter este primul camion electric din lume. Lansat sub egida grupului Daimler, acesta reprezintă o adevărată piatră de temelie în electrizarea autoutilitarelor.

Electrizarea autoutilitarelor este abia la început de drum. Cu toate acestea, lansarea lui Mitsubishi Fuso eCanter reprezintă un început mult-așteptat. Are o autonomie de doar 100 de kilometri, în medie, dar scopul mașinii este, în opinia noastră, acela de a provoca alți giganți ai industriei să investească și în dezvoltarea acestei zone.

Mitsubishi Fuso eCanter a fost prezentat de curând la Salonul Auto de la Frankfurt. Cei prezenți au putut afla performanțele acestui prim camion electric din lume: 247 de cai putere și un cuplu de 380 de Nm. Producătorul afirmă că, în medie, autonomia autovehiculului este de 100 de kilometri, însă poate varia în funcție de greutate. Chiar și așa, la 10.000 de kilometri parcurși, un astfel de camion aduce economii de 1.000 de euro.

În ciuda autonomiei, Mitsubishi Fuso eCanter are deja clienți: curierii de la UPS au comandat 3 astfel de mașini pentru flota lor. În total, cei de la Mitsubishi vor produce doar 500 de exemplare ale modelului, așteptând o dezvoltare a tehnologiei bateriilor.  După cum spuneam, Mitsubishi Fuso eCanter este doar un început și o piatră de temelie.

Aplica Online

Cat platesc?