Mașini bune cu buget de 5.000 de euro. Fie că vrem să evităm deprecierea sau nu avem un buget generos, a cumpăra o mașină second-hand nu este o alegere greșită sau riscantă, atâta timp cât achiziția se face documentat.

Printre cele mai căutate mașini second-hand din România se numără, evident, cele germane. Motivele pentru care se află la mare căutare sunt evidente: sunt fiabile, construite responsabil și, fiind populare, se găsesc multe piese de schimb, la prețuri avantajoase.

Acum mașini germane sunt multe, dar care ar putea fi considerate o alegere bună?

Opel Astra 1.9 CDTi

Poate cea mai inspirată alegere, mai ales că, în bugetul de 5.000 de euro, puteți găsi un Astra impecabil la propriu, nu la figurat.

Piesele pentru Astra 1.9 CDTi se găsesc la prețuri foarte bune, cu ușurință. Totodată, motorul turbo de 1.9 și 150 de cai putere este mai mult decât suficient pentru drumurile din România, oferind și un consum bun în orașele agglomerate, de sub 7 litri la 100 de kilometri.

Nu ignorați nici fratele mai mic al acestuia, varianta de 1.5 litri!

VW Golf MK4 sau MK5

Oricare dintre ele, optați pentru varianta 1.9 TDI. Are un consum mic, putere, și este foarte fiabil.

BMW E39 525 D

Are cea mai fiabilă turbină, spun mecanicii. De fapt, întreaga mașină, dacă este îngrijită cum trebuie, ar putea fi lăsată moștenire. În general este o mașină căutată de pasionați și, evident, de cunoscători.

Audi A2 1,4 TDi

Poate nu este cea mai frumoasă mașină, dar este extrem de economică, având un consum care te face să uiți de mersul la benzinărie. Motorul de 1.4 TDi și 75 de cai este suficient pentru deplasările cu viteze legale, chiar și în oraș, însă este o mașină confortabilă doar pentru 2 persoane și bagajele aferente.

Pe care dintre acestea ai achiziționa-o, dacă ai avea ocazia?

Aplica Online

Cat platesc?